0 0
طرز تهیه خاگینه خرما

در شبکه اجتماعی خود به اشتراک بگذارید:

یا می توانید این نشانی اینترنتی را کپی و به اشتراک بگذارید

مواد لازم

10 عدد تخم مرغ
4 تا 5 عدد گردو
به مقدار لازم روغن برای سرخ کردن
250 گرم خرما
به میزان لازم نمک و زرد چوبه

نشان کردن دستور پخت

شما نیاز دارید به ورود یا ثبت نام برای نشان کردن/مورد علاقه این محتوا.

طرز تهیه خاگینه خرما

غذای:
    • 45 دقیقه
    • متوسط

    مواد لازم

    دستور پخت

    اشتراک

    خاگینه خرما دسری است که در شهری تبریز و ترکیه با اصطلاح قیقاناخ شهرت دارد. این خاگینه ها بسیار شبیه به پن کیک خودمان هستند تنها با این تفاوت که بعد از اتمام کار بر روی آن ها شهد استفاده می شود. خاگینه ها با تنوع زیادی تهیه می شوند. از انواع معمولی آن که بدون هیچ ماده میانی تهیه می شود تا انواع با طرح های مختلف و مغزدار هم چون خاگینه خرما. البته این خاگینه بیشتر به شهر زنجان نسبت داده می شود و پخت آن در آنجا از رواج بیشتری برخوردار است ولی شما از این خاگینه خرما می توانید در زمان های خاصی هم چون ماه مبارک رمضان به عنوان یک دسر بعد از افطار هم استفاده کنید. این غذا از طبیعت گرمی برخودار است و می تواند انرژی زیادی را بعد از افطار و یا حتی در روزهای سرد زمستان به بدن شما منتقل نماید. شما می توان به صورت های مختلف رولتی، قالبی و حتی به عنوان یک دسر مجلسی این گزینه را در نظر داشته باشید. در این پست ما قصد داریم تا شما را با دو دستور مختلف برای آماده سازی و طبخ خاگینه خرما و هم چنین نکاتی در مورد تهیه آن ها بیشتر آشنا کنیم با ما همراه باشید.

    • در ابتدا در مورد خرما، شما می توانید پوست و هسته خرما را بگیرید و در نهایت آن را به صورت پوره درآورده و بر روی خاگینه بمالید.
    • و یا این که بعد از گرفتن پوست و خارج کردن هسته خرما به جای هسته آن از گردوی درسته استفاده کنید و بدین ترتیب یک خاگینه به صورت رولتی آماده کنید.
    • دقت کنید می توانید خاگینه را با دستور اصلی قیقاناخ آماده کنید و یا از دستور ساده پن کیک بدین منظور استفاده کنید که ما در این دستور مواد پن کیک را برای شما قرار داده ایم ولی در صورت تمایل می توانید از ۴۵ گرم آرد، ۵۰ گرم ماست شیرین، ۱ قاشق غذا خوری پکینگ پودر، پودر هل و پودر دارچین هر کدام ۱ قاشق چای خوری، ۱/۸ قاشق چای وانیل هم استفاده کنید. همه این مواد می توانند طعم و عطر خاگینه خرما شما را لذت بخش تر سازند. چنان چه تمایل به استفاده از این مواد دارید باید بعد از هم زدن ۴ تخم مرغ با وانیل، ماست و پکینگ پودر را به آن اضافه نموده و بعد از این مرحله به آرامی آرد را به این مواد اضافه نموده و هم بزنید این مواد خمیری ماده خاگینه شما را تشکیل داده و می توانید آن را سرخ کنید. از ادویه های ذکر شده در پوره خرما استفاده کنید. در صورت شل بودن مایه خرما می توانید آن را بر روی حرارت تفت دهید. سپس بر روی خاگینه پخش کنید.
    • اگر قصد دارید این خاگینه خرما با مواد بیان شده و همراه با آرد را به صورت کیک و در فر آماده کنید مایه خاگینه را در سینی و یا ظرف مورد نظر بریزید و سپس به مدت حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بسته به ضخامت خاگینه در فر با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرار دهید.

    مراحل

    1
    انجام شده

    آماده سازی

    در ابتدای کار باید هسته خرما را دربیاورید و داخل آن گردو قرار دهید.
    تخم مرغ ها را با نمک و زرد چوبه خوب هم بزنید.

    2
    انجام شده

    پختن

    در یک تابه به مقدار لازم روغن برای سرخ کردن بریزید و اجازه دهید تا روغن گرم شود. سپس ماده تخم مرغی را در کف تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا کف آن کمی خود را بگیرد ولی لازم نیست که کاملا این مواد خودشان را بگیرند. خرماها را در وسط خاگینه بچینید و دو طرف خاگینه را بر روی خرما ها بیاورید با یک قاشق یا دو چنگال این دو لایه را کمی بر روی هم قرار دهید. دقت کنید که باید حرارت زیر تابه کم باشد تا لایه زیرین نسوزد. حال می توانید آن را به آرامی برگردانید تا دو طرف کاملا سرخ شوند. بعد از پخته شدن می توانید حرارت را خاموش نموده و پس از خنک شدن آن را برش بزنید. در صورت دلخواه می توانید از کمی شهد آماده کرده بر روی آن استفاده کنید. در این دستور به دلیل استفاده از خرما و گردوی درسته بهتر است از خرماهای ضخیم استفاده نکنید چرا که در هنگام برش رولت ها باعث پاره شدن خاگینه شما خواهند شد.

    Fatemeh

    دیدگاه های دستورپخت

    هنوز هیچ نظری برای این دستور وجود ندارد، برای ارسال نظر خود از فرم زیر استفاده کنید.
    خورش ریواس
    قبلی
    طرز تهیه خورش ریواس
    کتلت مرغ
    بعدی
    طرز تهیه کوکو مرغ ساده
    خورش ریواس
    قبلی
    طرز تهیه خورش ریواس
    کتلت مرغ
    بعدی
    طرز تهیه کوکو مرغ ساده